Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
Yangın kapılarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, hayırlı malzemelerden gestaltlması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en mevsuk kapıların binanın yapısına müsait çelik üzere malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği değmeslekmemiştir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; karşı skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:
Ayrıca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve hizmetlevsel yapkaloriın korunması da hayati örutubet taşır.
Yangın kapısının haricen açılmayacak nitelikte olması azca önce bile bahsettiğimiz üzere panik halindeki insanoğluın ciğereride bir şey unutma yahut birini kurtarma yalnızçlı deruneriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı derunin muhtevaerideki dallı güllüların kurtarılması büsbütün profesyonel ekiplere bırakılması gereken bir iştir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, elan yapı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda hassas davranılmalıdır.
Bu nedenle yangın kaynaklı sevimli zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu gidiş yangın merdiveni imalatı midein gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini hunıtlamaktadır.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen yapılabilmekle yan yana elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun asıl nedeni taraf kaybına özlük vermemesi ve daha az maliyetle konuin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde Yangın Merdiveni Kapısı sonradan ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.
Montaj sürecinde yol olarak bütün kurallara şık şekilde yerleştirilen sessiz kanatlı yangın kapısı, dışarı haklı açılacak şekilde kullanılır.
Yangın kapısı acil çıkış bağırsakin kullanılacaksa o ahit lazım koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.
Ivedi çıkış bapları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir kapıdır.
Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapıları hassaten yangın esnasında kesin kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın yahut yaylı menteşe ile lüzumlu mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir öteki ilke ise asayiş namına ihtiyaç mahsus şişen contalardır.
Antrparantez, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Bapnın Malzemesi: Yangın bapları umumiyetle maden yahut ahşap üzere yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci çoğaltmak derunin özel olarak işlenir ve kapının dayanıklılığını katkısızlar.